„Konkurs na pracę dyplomową posiadającą najwyższy potencjał komercjalizacyjny lub wdrożeniowy” odbywa się w trzech kategoriach: prac inżynierskich/licencjackich, magisterskich i doktorskich.
Poszukujemy osób zainteresowanych poszerzeniem swojej wiedzy, a także nabyciem/pogłębieniem umiejętności z zakresu transferu i komercjalizacji wiedzy oraz technologii poprzez odbycie praktyk i staży studenckich w Uniwersyteckim Ośrodku Transferu Technologii.
Przedstawiamy listę wniosków, które przeszły pozytywnie 1 etap oceny w II Konkursie na Grant z projektu Inkubator Innowacyjności 4.0.
Rozpoczął się nabór wniosków o grant w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”. Przewidziane dofinansowanie do 40 tys. zł można wykorzystać na realizację prac przedwdrożeniowych, w tym dodatkowych testów laboratoryjnych lub dostosowania wynalazku o dużym potencjale komercjalizacyjnym.
Lecturus, spin-off wywodzący się z Uniwersytetu Warszawskiego, skompletował i udostępnił na platformie internetowej Lecturus Junior kursy wspomagające uczniów w przygotowaniu do egzaminów maturalnych i ósmych klas.
Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii zaprasza do uczestnictwa w piątej edycji Konkursu na prace dyplomowe o największym potencjale komercjalizacyjnym i wdrożeniowym w trzech kategoriach, dla prac licencjackich, magisterskich i doktorskich.
Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed 2021. Program realizuje EIT Food, konsorcjum składające się z przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów, zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej.
Komitet Inwestycyjny rozstrzygnął które projekty otrzymają finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0” realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz środek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
Na Uniwersytecie Warszawskim prowadzone są badania dotyczące naturalnych mechanizmów biologicznych, które powstrzymują bakterie wodne przed ich osadzaniem na powierzchni glonów jednokomórkowych.
Dla Twojej wygody zbieramy ciasteczka, zgadzasz się na to? :)