Dziś, podczas wydarzenia Innovatorium Łukasiewicza w Poznaniu, udział w panelu pt.: „Centrum B+R w przedsiębiorstwie. Studium przypadku” bierze dr hab. inż. Przemysław Dubel, kierujący Uniwersyteckim Ośrodkiem Transferu Technologii UW.
2 czerwca 2022 r. odbyła się gala wręczenia nagród V edycji konkursu „Przedsiębiorca Roku UW”. Kapituła konkursu uhonorowała przedsiębiorców wyróżniających się innowacyjnym sposobem prowadzenia biznesu oraz inspirujących otoczenie. W tegorocznym konkursie zgłoszono 53 firmy, z których 15 znalazło się w finale.
Zakończyła się I edycja Akademii Liderów (AL), programu rozwoju kompetencji. Skierowanego jest on do pracowników, którzy na naszej uczelni kierują biurami, jednostkami, sekcjami lub są gotowi pełnić taką rolę w przyszłości. W AL uczestniczyło ponad 100 pracowników Uniwersytetu Warszawskiego.
Organizatorem wydarzenia są Politechnika Łódzka, Porozumienie Akademickich Centrów Transferu Technologii wraz z Ministerstwem Edukacji i Nauki. Jest to wydarzenie skierowane do przedsiębiorców, w którym to pierwszy raz wystawcami będą uczelnie wyższe, instytuty badawcze prezentujące ofertę swoich technologii i usług. UOTT i technologie z Uniwersytetu Warszawskiego będą widoczne na stoisku nr 15 podczas targów PSBI 2022 w Łodzi.
Wydarzenie skierowane jest do władz samorządowych (wójtów, burmistrzów oraz starostów), referentów, osób odpowiedzialnych za gospodarkę ściekową w jednostkach samorządowych oraz kierowników zakładów komunalnych.
Raport powstał po to, żeby dowiedzieć się więcej na temat przedsiębiorczości studenckiej w Polsce, promować dobre praktyki rozwijane na uczelniach oraz wspierać młode osoby na początku ich ścieżki zawodowej.
W dniu 29 kwietnia Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii (UOTT UW) wraz z Centrum Transferu Technologi CITTRU UJ – organizuje webinarium w ramach obchodów światowego dnia ochrony własności intelektualnej.
Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed 2021. Program realizuje EIT Food, konsorcjum składające się z przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów, zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej.
Na Uniwersytecie Warszawskim prowadzone są badania dotyczące naturalnych mechanizmów biologicznych, które powstrzymują bakterie wodne przed ich osadzaniem na powierzchni glonów jednokomórkowych.
W obecnym roku akademickim Sekcja Własności Intelektualnej oraz Sekcja Brokerów działająca w Uniwersyteckim Ośrodku Transferu Technologu UW (UOTT) stworzyła możliwość udziału w webinariach skierowanych do zespołów naukowych UW.
Dla Twojej wygody zbieramy ciasteczka, zgadzasz się na to? :)