Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii zaprasza do uczestnictwa w piątej edycji Konkursu na prace dyplomowe o największym potencjale komercjalizacyjnym i wdrożeniowym w trzech kategoriach, dla prac licencjackich, magisterskich i doktorskich.
Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed 2021. Program realizuje EIT Food, konsorcjum składające się z przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów, zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej.
Komitet Inwestycyjny rozstrzygnął które projekty otrzymają finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0” realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz środek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
Na Uniwersytecie Warszawskim prowadzone są badania dotyczące naturalnych mechanizmów biologicznych, które powstrzymują bakterie wodne przed ich osadzaniem na powierzchni glonów jednokomórkowych.
Przedstawiamy listę wniosków, które przeszły pozytywnie 1 etap oceny w I Konkursie na Grant z projektu Inkubator Innowacyjności 4.0.
Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz Ośrodek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej ogłaszają I Konkurs na GRANT.
W obecnym roku akademickim Sekcja Własności Intelektualnej oraz Sekcja Brokerów działająca w Uniwersyteckim Ośrodku Transferu Technologu UW (UOTT) stworzyła możliwość udziału w webinariach skierowanych do zespołów naukowych UW.
Naukowcy z Narodowego Instytutu Leków i Uniwersytetu Warszawskiego odkryli, że jednoczesne podanie dwóch substancji organicznych stosowanych w terapiach onkologicznych skutkuje szybszym zmniejszaniem się guza nowotworowego, przy czym zauważono mniejszy negatywny wpływ leków na komórki zdrowe.
Dla Twojej wygody zbieramy ciasteczka, zgadzasz się na to? :)