Naukowcy mogą pozyskać do 40 000 zł netto na realizację prac przedwdrożeniowych, w tym dodatkowych testów laboratoryjnych lub kosztów dostosowania wynalazku o wysokim potencjale komercjalizacyjnym do potrzeb potencjalnych nabywców.
Komitet Inwestycyjny zdecydował, które projekty otrzymają finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”, realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz Ośrodek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
Trwa 7 edycja Brave Camp – letniej akademia przedsiębiorczości, podczas której studenci Uniwersytetu Warszawskiego i Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego będą rozwijać i doskonalić swoje pomysły na biznes lub przedsięwzięcie zaangażowane społecznie
„Konkurs na pracę dyplomową posiadającą najwyższy potencjał komercjalizacyjny lub wdrożeniowy” odbywa się w trzech kategoriach: prac inżynierskich/licencjackich, magisterskich i doktorskich.
Poszukujemy osób zainteresowanych poszerzeniem swojej wiedzy, a także nabyciem/pogłębieniem umiejętności z zakresu transferu i komercjalizacji wiedzy oraz technologii poprzez odbycie praktyk i staży studenckich w Uniwersyteckim Ośrodku Transferu Technologii.
Przedstawiamy listę wniosków, które przeszły pozytywnie 1 etap oceny w II Konkursie na Grant z projektu Inkubator Innowacyjności 4.0.
Rozpoczął się nabór wniosków o grant w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”. Przewidziane dofinansowanie do 40 tys. zł można wykorzystać na realizację prac przedwdrożeniowych, w tym dodatkowych testów laboratoryjnych lub dostosowania wynalazku o dużym potencjale komercjalizacyjnym.
Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii zaprasza do uczestnictwa w piątej edycji Konkursu na prace dyplomowe o największym potencjale komercjalizacyjnym i wdrożeniowym w trzech kategoriach, dla prac licencjackich, magisterskich i doktorskich.
Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed 2021. Program realizuje EIT Food, konsorcjum składające się z przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów, zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej.
Dla Twojej wygody zbieramy ciasteczka, zgadzasz się na to? :)