Amerykańska firma Biometryks LLC, prowadząca badania nad nowoczesnymi technologiami medycznymi, podpisała umowę licencyjną na patent, będący własnością Uniwersytetu Warszawskiego. Patent obejmuje nowatorską technologię produkcji matrycy grafenowej.
Przedstawiamy projekty, które otrzymały finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”, realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz Ośrodek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
Komitet Inwestycyjny zdecydował, które projekty otrzymają finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”, realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz Ośrodek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
2 marca 2022 odbędzie się drugi etap kwalifikacji wniosków w III Konkursie na Grant w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”
Naukowcy mogą pozyskać do 40 000 zł netto na realizację prac przedwdrożeniowych, w tym dodatkowych testów laboratoryjnych lub kosztów dostosowania wynalazku o wysokim potencjale komercjalizacyjnym do potrzeb potencjalnych nabywców.
Komitet Inwestycyjny zdecydował, które projekty otrzymają finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”, realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz Ośrodek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
Przedstawiamy listę wniosków, które przeszły pozytywnie 1 etap oceny w II Konkursie na Grant z projektu Inkubator Innowacyjności 4.0.
Rozpoczął się nabór wniosków o grant w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0”. Przewidziane dofinansowanie do 40 tys. zł można wykorzystać na realizację prac przedwdrożeniowych, w tym dodatkowych testów laboratoryjnych lub dostosowania wynalazku o dużym potencjale komercjalizacyjnym.
Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed 2021. Program realizuje EIT Food, konsorcjum składające się z przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów, zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej.
Komitet Inwestycyjny rozstrzygnął które projekty otrzymają finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0” realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz środek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
Dla Twojej wygody zbieramy ciasteczka, zgadzasz się na to? :)