Raport powstał po to, żeby dowiedzieć się więcej na temat przedsiębiorczości studenckiej w Polsce, promować dobre praktyki rozwijane na uczelniach oraz wspierać młode osoby na początku ich ścieżki zawodowej.
Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed 2021. Program realizuje EIT Food, konsorcjum składające się z przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów, zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej.
30 czerwca 2020 r. zakończy się trwający od września 2018 r. projekt „FIRE i UOTT – razem dla rozwoju przedsiębiorczości akademickiej” współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego i przez UW ze środków własnych.
Filmowe podsumowanie Akademii PACTT-Pfizer, która przez ostatnie pół roku odbywała się na Kampusie Ochota Uniwersytetu Warszawskiego.
AstraZeneca Pharma Poland i Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii UW podpisały umowę o współpracy. Studenci i naukowcy UW uzyskają szerszy dostęp do ekspertów posiadających unikatową praktykę biznesową i wiedzę o sektorze innowacji farmaceutycznych.
Dla Twojej wygody zbieramy ciasteczka, zgadzasz się na to? :)