Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed 2021. Program realizuje EIT Food, konsorcjum składające się z przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów, zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej.
Komitet Inwestycyjny rozstrzygnął które projekty otrzymają finansowanie w ramach programu „Inkubator Innowacyjności 4.0” realizowanego przez Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz środek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej.
Na Uniwersytecie Warszawskim prowadzone są badania dotyczące naturalnych mechanizmów biologicznych, które powstrzymują bakterie wodne przed ich osadzaniem na powierzchni glonów jednokomórkowych.
Przedstawiamy listę wniosków, które przeszły pozytywnie 1 etap oceny w I Konkursie na Grant z projektu Inkubator Innowacyjności 4.0.
Uniwersytecki Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego, UWRC sp. z o.o. oraz Ośrodek Transferu Technologii Politechniki Świętokrzyskiej ogłaszają I Konkurs na GRANT.
Naukowcy z Narodowego Instytutu Leków i Uniwersytetu Warszawskiego odkryli, że jednoczesne podanie dwóch substancji organicznych stosowanych w terapiach onkologicznych skutkuje szybszym zmniejszaniem się guza nowotworowego, przy czym zauważono mniejszy negatywny wpływ leków na komórki zdrowe.
Konkurs dla uniwersyteckich naukowców oraz spółek typu spin-off – „Innowator Mazowsza” – nabór od 26 sierpnia do 30 września, ogłoszenie wyników planowane jest na grudzień.
Prezydent m.st. Warszawy zaprasza autorów prac magisterskich i rozpraw doktorskich obronionych na warszawskich uczelniach w 2019 roku do ubiegania się o Nagrodę Prezydenta za prace dyplomowe z zakresu rozwoju Warszawy.
Rozpoczął się konkurs, w którym mogą wziąć udział partnerzy EIT Climate-KIC, EIT Food, EIT Raw Materials i in.
Dla Twojej wygody zbieramy ciasteczka, zgadzasz się na to? :)